Cremă de vanilie cu cireşe

Printeaza

Cremă de vanilie cu cireşe

Ingrediente:Cremă de vanilie cu cireşe

  • 800 g cireşe
  • 300 g brânză de vaci
  • 200 ml frişca
  • 100 g zahăr tos
  • două linguri de miere
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o lingură de lichior de lămâie
  • o lingură de esenţă de vanilie
  • 200 g fulgi de porumb în ciocolată
  • 100 ml vin roşu
  • o jumătate de linguriţă de pudră de scorţişoară
  • un vârf de cuţit cu pudră de anason

 

Mod de preparare:

Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului, se acoperă cu folie alimen­tară şi se introduce la rece pentru zece minute. Cireşele se spală, se opresc câteva pentru decor, iar la restul se scot sâmburii.

Se pun într-o oală, se adaugă zahărul tos, vinul şi pudra de scorţişoară. Se fierb până când cireşele s-au înmuiat, se scot din sirop şi se pun într-o strecurătoare. Brânza de vaci se amestecă bine cu pudra de anason, zahărul vanilinat, mierea şi lichiorul de lămâie.

Se adaugă esenţa de vanilie, frişca răcită, se amestecă şi se introduce la rece pentru 20 de minute. Se toarnă puţină cremă în cupe, se presară cireşele scurse, iar peste brânză se pun fulgii de porumb şi restul de cireşe oprite pentru decor.

Siropul rămas de la cireşe se poate folosi pentru a prepara o băutură gus­toasă şi răcoritoare.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.