Cremă de sparanghel cu creson

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de sparanghel cu creson din: sparanghel, creson, ceapa, supa de legume, smantana, unt, crutoane de paine, sare si piper alb.

Ingrediente:Cremă de sparanghel cu creson

  • 1 kg sparanghel subţire
  • 1 legătură de creson
  • 1 ceapă albă mică
  • 0,75 1 supă de legume
  • 250 ml smântână lichidă
  • 30 g unt
  • crutoane de pâine
  • sare
  • piper alb

 

Mod de preparare:

Curăţaţi sparanghelul, îndepărtând cotorul, şi tăiaţi-l bucăţele. Spălaţi şi scurgeţi cresonul. Curăţaţi şi tocaţi mărunt ceapa, puneţi-o în tigaie să se călească cu unt şi cu jumătate de pahar de apă caldă. Adăugaţi bucăţele­le de sparanghel, amestecaţi să prindă gust şi, după 5 minute, turnaţi supa de legume fierbinte.

Daţi focul mic şi lăsaţi să fiarbă 20 de minute: sparanghelul ar trebui să fie bine făcut. Scoateţi câteva vârfuri de spa­ranghel cu o spumieră şi păstraţi-le pentru ornat. Adăugaţi în supă cresonul, păstrându-vă câteva frunzuliţe, şi mixaţi totul până devine o cremă foarte moale.

Bateţi smântână şi în­corporaţi-o în păsatul de sparanghel şi creson, amestecaţi uşor de jos în sus cu o lingură de lemn. Dregeţi de sare şi puneţi piper alb proaspăt măcinat.

Puneţi crema în farfuriiţadânci, ornându-le cu vârfurile de sparanghel pe care le-aţi păstrat, câteva frunzuliţe de creson şi câte­va crutoane pe care le puteţi servi şi sepa­rat în castronele pentru fiecare.

Cremă de sparanghel cu creson

Cremă de sparanghel cu creson

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.