Cremă de rubarbă şi zmeură

Printeaza

O reteta de crema de rubarba si zmeura din: oua, zahar, smantana, faina, vanilina, rubarba, zmeura si zahar pudra.

Ingrediente:Cremă de rubarbă şi zmeură

  • 3 ouă
  • 180 g zahăr
  • 2 dl smântână proaspătă
  • 45 g făină tip
  • 1 pliculeţ de vanilină
  • 200 g rubarbă
  • 100 g zmeură
  • 1 lingură de zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi rubarba, tocaţi-o mare, puneţi-o într-o tigaie cu două linguri de apă şi una de zahăr şi fierbeţi 5-6 minute, până se înmoaie puţin, dar nu se căleşte. Scurgeţi-o şi lăsaţi-o să se răcească. între timp, curăţaţi şi spălaţi delicat zmeura, scurgeţi-o şi lăsaţi-o deoparte.

Pregătiţi crema: într-un castron, amestecaţi zahărul rămas cu smântână, cu ouăle şi cu vanilina, apoi încorporaţi şi făina trecută prin sită, continuând să amestecaţi cu telul, până obţineţi o compoziţie omogenă.

încingeţi cuptorul la 180°C. Când rubarba este rece, împărţiţi-o în patru cupe mici şi turnaţi deasupra crema de ou, smântână şi zahăr. Puneţi cupele într-o tavă cu marginile înalte, turnaţi apă clocotită pe fundul tăvii şi băgaţi-o la cuptor circa 6 minute, în bain- marie.

Scoateţi tava din cuptor şi aranjaţi zmeura pe suprafaţa cremei cu rubarbă. Băgaţi iar la cuptor, adăugând, dacă e necesar, altă apă clocotită pe fundul tăvii şi prelungiţi coacerea circa 15-20 de minute, până se întăreşte bine crema.

Când e gata, scoateţi cupele din tavă şi lăsaţi-le să se răcească, apoi băgaţi-le în frigider cel puţin 1 oră. Imediat înainte de a servi crema, presăraţi deasupra zahăr pudră.

Cremă de rubarbă şi zmeură

Cremă de rubarbă şi zmeură

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.