Crema de ou

Printeaza

Crema de ou din: lapte, zahar, vanilie, oua, sare, faina, cacao, dulceata.

Ingrediente:Crema de ou

  • 1/2 l lapte
  • zahăr
  • vanilie
  • 2 ouă
  • sare
  • făină
  • cacao
  • dulceaţă

 

Mod de preparare:

Fierbi laptele, îl îndulceşti cu zahăr şi vanilie. Freci 2 gălbenuşuri cu sare şi 2 linguriţe de făină sau ami­don şi subţiezi cu jumătate de pahar de lapte rece.

Adaugi încet laptele clocotit, pui la foc şi baţi bine, până ce dă în clocot şi se îngroaşă, în aşa fel încât compoziţia să se lipească de lingură în strat subţire.

Torni crema în farfurioare adânci sau păhărele: şi o laşi să se răcească. Baţi albuşurile spumă cu zahăr şei cacao sau marmeladă, gar­niseşti crema cu albuşul bătut şi cu câteva fructe din dulceaţă.

 

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • crema de ou

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.