Cremă de morcovi cu hrean

Printeaza

Cremă de morcovi cu hrean din: morcovi, cascaval, smantana, hrean, sare, piper si patrunjel verde.

Ingrediente:Retete_3

  • 4 morcovi
  • 100 g cascaval ras
  • smantana
  • 1 hrean mic
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde

 

Mod de preparare:

Cureţi şi speli mor­covii şi hreanul, îi razi fin si mixezi to­tul.

Adaugi apoi caşca­valul ras, smântână, pătrunjelul tocat fin, sare şi piper.

Poţi folosi în plus maioneză sau muş­tar picant.

 

sau poti incerca si reteta asta:

Cremă de morcovi cu hrean

Cremă de morcovi cu hrean este o rețetă delicioasă și sănătoasă, care combină dulceața morcovilor cu aroma puternică a hreanului. Această cremă poate fi servită ca aperitiv sau ca garnitură pentru diferite preparate. Iată cum să o prepari:

Ingrediente:

  • 500 g morcovi, curățați și tăiați în bucăți mici
  • 2 lingurițe de rădăcină de hrean proaspăt rasă (poți ajusta cantitatea în funcție de cât de picant dorești)
  • 1 ceapă, tocată mărunt
  • 2 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 cartof mic, curățat și tăiat în bucăți
  • 1 litru de supă de legume sau de pui (poți folosi și apă)
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • Sare și piper după gust
  • Smântână sau iaurt pentru servire (opțional)

Instrucțiuni:

Într-o oală mare, încinge uleiul de măsline la foc mediu. Adaugă ceapa și usturoiul și călește-le până devin moi și aromate, cam 3-5 minute.

Adaugă morcovii, cartoful și hreanul ras. Amestecă bine și călește-le împreună cu ceapa și usturoiul timp de 5-7 minute, până morcovii încep să se înmoaie.

Toarnă supa de legume sau de pui peste legume. Adu amestecul la fierbere, apoi redu focul la minim, acoperă și lasă-l să fiarbă în continuare timp de aproximativ 20-25 de minute, până când legumele sunt moi și pot fi străpunse ușor cu o furculiță.

Folosind un blender sau un mixer de mână, pasează amestecul până obții o cremă fină și omogenă. Dacă este prea groasă, poți adăuga puțină apă sau supă pentru a ajunge la consistența dorită.

Sezonază crema cu sare și piper după gust.

Servește crema de morcovi cu hrean caldă, garnisită cu smântână sau iaurt dacă dorești. Poți adăuga și câteva frunze de pătrunjel proaspăt pentru un aspect mai colorat.

Această cremă este savuroasă și reconfortantă, iar hreanul îi conferă un pic de picanterie. Poți să o servești alături de pâine proaspătă sau crutoane pentru un plus de textură.

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.