Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide

Printeaza

O reteta de crema de morcovi cu cardamon si stafide din: morcovi, lapte, zahar tos, migdale, stafide, cardamon, unt, smantana si menta.

Ingrediente:Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide

  • 500 g morcovi
  • 1/2 l lapte
  • 2 linguri de zahăr tos
  • 2 linguri de migdale, tăiate fâşioare subţiri
  • 2 linguri de stafide
  • 4 fructe de cardamon
  • 60 g unt
  • 2 dl smântână proaspătă
  • 1 fir de mentă

 

Mod de preparare:

Străpungeţi coaja fructelor de cardamon, fără să scoateţi seminţele. Puneţi la înmuiat stafidele într-o ceşcuţă cu apă călduţă. Curăţaţi şi spălaţi morcovii. Tocaţi-i în robotul de bucătărie şi puneţi piureul obţinut într-o cratiţă, împreună cu laptele şi cu fructele de cardamon.

Daţi în clocot compoziţia, apoi daţi focul mic şi fierbeţi circa 30 de minute la foc potrivit, amestecând până când laptele se evaporă complet. într-un ibric, topiţi 40 g de unt şi adăugaţi-l în compoziţia cu morcov.

Lăsaţi să mai fiarbă să prindă gust încă 20 de minute la foc foarte, foarte mic, până când crema va lua o culoare roşiatică întunecată. Atunci încorporaţi zahărul.

Scurgeţi stafidele, stoarceţi-le şi căliţi-le într-o crăticioară termorezistentă în untul rămas, împreună cu migdalele, după care adăugaţi totul în compoziţia iniţială şi lăsaţi-o să se răcească timp de câteva minute.

Porţionaţi crema de morcovi în cupe separa­te şi serviţi-o rece sau călduţă, ornând fieca­re porţie cu câte o lingură de frişcă şi câteva frunzuliţe de mentă bine spălate şi şterse.

Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide

Cremă de morcovi cu cardamon şi stafide

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.