Crema de morcov

Printeaza

Crema de morcov din: morcovi, ceapa, chimen, patrunjel, ulei, crutoane si sare.

Ingrediente:Crema_de_morcov

  • 1 kg morcovi
  • 1 ceapa
  • 2 lingurite chimen pisat
  • 1 legatura patrunjel
  • 500 ml ulei
  • 200 g crutoane din paine prajita
  • sare

 

Mod de preparare:

Curatati ceapa şi morcovii, spălaţi-i, tăiati-i mărunt si căliti-i în ulei. Când legumele s-au înmuiat, adăugaţi chimenul si mai continuaţi călirea 5 minute. Adăugaţi 1 l apă si lăsaţi la fiert 30 de minute. Lăsaţi supa la răcit puţin, apoi strecurati-o si pasaţi legumele.

Turnaţi supa strecurată peste piureul de legume, amestecaţi şi potriviţi de sare si piper, apoi adăugaţi pătrunjelul tocat mărunt. Repartizaţi crutoanele în farfurii şi turnafi peste ele supa caldă.

Crema de morcov

Crema_de_morcov

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.