Crema de mere la pahar

Printeaza

Crema de mere la pahar din: mere, zahar, nuci, stafide, frisca, piscot.

Ingrediente:Crema de mere la pahar

  • 2 mere coapte aromate
  • 1 lingură zahăr pudră
  • 1 lingură nuci măcinate
  • 5-6 boabe de fructe din dulceaţâ
  • 5-6 boabe stafide
  • 1 lingură frişcă bătută îndulcită cu zahăr
  • 1 pişcot

 

Mod de preparare:

Se coc merele în cuptor, se scot şi se dau calde printr-o strecurătoare emailată, apoi se amestecă bine cu jumătate din cantitatea de zahăr. Nucile măcinate se amestecă cu restul de zahăr.

Se ia un pahar mare cu picior de tipul celor pentru şam­panie şi se aşază în straturi crema de mere cu nucile măcinate amestecate cu zahărul.

Printre stra­turi se pun boabe de fructe din dulceaţă: cireşe, căpşuni, afine sau zmeură şi cateva stafide cură­ţate şi spălate. Se lasă loc în pahar pentru frişca gu care se acoperă.

Pişcotul se rupe în două şi se înfig cele două bucăţi cu partea ruptă în mij­locul paharului. Se serveşte rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.