Crema de legume cu creveti

Printeaza

Crema de legume cu creveti din: telina, cartofi, ceapa, ulei, supa, creveti, sare, piper, smantana, suc de lamaie.

Ingrediente:  Crema_de_legume_cu_creveti

  • 250 g rădăcină de ţelină
  • 2 cartofi albi
  • 4 fire ţelină verde
  • 2 cepe
  • 2 linguri ulei
  • 600 ml supă
  • 400 g creveţi mari
  • sare, piper
  • 100 ml smântână
  • suc de lămâie

 

Mod de preparare:

Se taie cuburi rădăcina de ţelină şi cartofii. Se taie bucăţi firele de ţelină. Se toacă ceapa. Intr-o lingură de ulei se călesc ceapa şi ţelina verde.

Se adaugă rădăcina de ţelină şi cartofii. Se toarnă apa şi se fierbe înăbuşit 30 min.

Se fierb crevetii în apă cu sare. Se pasează legumele în supă, se adaugă smântână şi se încălzeşte. Se potriveşte de gust cu suc de lămâie, sare şi piper.

Se căleşte restul de ţelină verde 2-3 min. şi se adauga în supă, împreună cu crevetii fierti. Se toarnă supa în boluri şi se ornează cu mărar.

Crema de legume cu creveti

Crema_de_legume_cu_creveti

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Supa crema de midii cu legume

Supa crema de midii cu legume

Supa crema de midii cu legume din: midii, unt, ceapa, telina, vin alb sec, faina, zeama de lamaie, sos de peste, curry, smantana, sare, piper alb. Ingrediente: 300 g midii 100 g unt 1 ceapa 3 tije de telina apio 50 ml vin alb sec 7 linguri cu faina 3 linguri cu zeama de lamaie […]

Reteta zilei: Supa crema de legume cu patrunjel

Supa crema de legume cu patrunjel din: ceapa, praz, cartofi, supa, dafin, broccoli, mazare, patrunjel, sare, piper. Ingrediente:  1 ceapa 225gr praz, tocat 225 gr cartofi, tocati 900ml supa 1 frunza de dafin 225gr broccoli 175gr mazare inghetata 2-3 linguri patrunjel sare si piper patrunjel, pentru servire     Mod de preparare: Adaugati ceapa, prazul, […]

 

Supa crema de cartofi cu parmezan

Supa crema de legume cu bulion

Supa crema de legume cu bulion din: cartofi, morcovi, patrunjel, ceapa, bulion, marar, sare, ulei. Ingrediente: 1/2 kg cartofi 2 morcovi 2 rădăcini de pătrunjel o ceapă 200 g bulion de roşii o legătură pătrunjel verde o legătură mărar proaspăt sare puţin ulei 2 1/2 litri apă   Mod de preparare: După ce au fost curăţate […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.