Crema de lapte si cirese

Printeaza

Crema de lapte si cirese din: lapte dulce, smantana, cirese, zahar, zahar vanilinat, gelatina, frisca, scortisoara, cuisoare, sare, menta.

Ingrediente:Crema_de_lapte_si_cirese

  • 250 ml lapte dulce
  • 250 ml smantana dulce
  • 300 g cirese
  • 90 g zahar
  • doua pliculete zahar vanilinat
  • 5 g gelatina
  • 200 ml frisca
  • o jumatate de lingurita cu scortisoara
  • cuisoare
  • un sfert de lingurita cu sare
  • o lingurita cu menta

 

Mod de preparare:

Gelatina se pune la inmuiat in putin lapte rece, apoi se dizolva la bain-marie. Separat se fierbe laptele dulce ramas cu smantana dulce, sarea si zaharul tos.

Cand a dat in fiert se adauga gelatina dizolvata, se ia de pe foc si se amesteca. Ciresele se spala, se curata de samburi, se pun intr-un bol si se paseaza.

Piureul obtinut se toarna peste ingredientele din oala, se adauga scortisoara, zaharul vanilinat, menta tocata si cuisore pisate. Se amesteca bine, se toarna in boluri si se lasa la racit.

Cand s-a racit complet se introduce la rece minimum o ora, se decoreaza cu frisca si se serveste.

Crema de lapte si cirese

Crema_de_lapte_si_cirese

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.