Reteta crema de iaurt

Printeaza

Reteta crema de iaurt din: frisca, mango, banana, ananas, portocala, fructe de padure, iaurt, miere, cafea, scortisoara, ciocolata, ananas, cirese, kiwi.

Ingrediente:Crema de iaurt

  • 200 ml frişcă
  • un mango
  • o banană
  • o conservă de ananas
  • o portocală
  • 300 g fructe de pădure
  • 450 ml iaurt
  • două linguri de miere
  • lichior de cafea
  • un praf de scorţişoară
  • ciocolată albă
  • ciocolată neagră
  • ananas confiat
  • cireşe confiate
  • kiwi

 

Mod de preparare:

Frişca se mixează până când nu mai cade de pe braţele mixerului şi se amestecă bine cu iaurtul rece. Se introduce la rece cât timp se pregătesc fructele. Se curăţă fructele întregi, se taie în cubuleţe şi se pasează. Se adaugă fructele de pădure şi se mixează încă o dată.

Se toarnă peste ele frişca amestecată cu iaurt, mierea, o lingură de lichior de cafea şi praful de scorţişoară. Se ames­tecă totul şi se toarnă în cupe sau pahare. Din ciocolata albă şi cea neagră se obţin fulgi cu ajuto­rul cuţitului de curăţat legume şi se presară peste crema de iaurt.

Ananasul confiat se taie în bu­căţele şi se aşază peste cio­colată împreună cu cireşele confiate. Se acoperă cupele cu folie ali­mentară şi se introduc la rece pentru 25 de minute, apoi se servesc.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.