Crema de dovlecei cu parmezan si tarhon

Printeaza

O reteta foarte gustoasa de crema de dovlecei cu parmezan si tarhon din: dovlecei, supa de legume, tarhon, parmezan, smantana, ulei de masline, sare si piper.

Ingrediente:Crema de dovlecei cu parmezan si tarhon

  • 6 dovlecei
  • 1/2 – 1 supă de legume
  • 4 fire de tarhon
  • 80 g fulgi de parmezan
  • 150 ml de smântână
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Spală dovleceii. Curăţă-i şi taie-i cubuleţe. Fierbe-i la abur, 20 de minute, sărează şi piperează. Pune supa la fiert, adaugă frunzele de tarhon, tocate dar păstrează câteva pentru decor.

După ce au fiert dovleceii, mixează-i, adaugă supa şi tarhonul tocat, amestecă şi pune-o la fiert, la foc mediu. Incorporează smântână, amestecând încontinuu. Lasă la fiert 5 minute.

Ia de pe foc şi pune supa în boluri. Adaugă câteva picături de ulei de măsline, pune parmezanul şi decorează cu frunzele de tarhon păstrate. Serveşte imediat.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.