Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu branză

Printeaza

O reteta de crema de conopida si triunghiuri din foitaj cu branza din: conopida, supa de legume, ulei de masline extravirgin, cimbru, foaie de foitaj, parmezan, ulei de masline extravirgin, seminte de susan si sare. Conopida este o sursă bogată de potasiu, fier şi calciu. Pentru ca toate substanţele conţinute de aceasta să fie asimi­late de organism, alege numai conopidă albă, fără pete.

Ingrediente: Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu branză

  • 1/2 conopidă medie
  • 1 l supă de legume
  • 1 lingură ulei de măsline extravirgin
  • 2 frunzuliţe de cimbru

pentru triunghiuri:

  • 1 foaie de foitaj din comerţ
  • 1 lingură parmezan
  • 2 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 2 linguri seminţe de susan
  • 1/4 linguriţă de sare

 

Mod de preparare:

Spală şi desfa conopida în bucheţele. încălzeşte supa în­tr-o cratiţă, pune conopida în ea şi fierbe-o până când se înmoaie puţin. Lasă conopida să se răcorească, apoi pune-o într-un blender împreună cu 1 lingură ulei de măsline, frunzuliţele de cimbru şi un praf de sare. Pasează până când obţii un piure compact.

Intinde aluatul într-o foaie subţire, presară sare şi unge-o cu ulei. Inţeap-o cu furculiţa şi presară parmezanul ras şi seminţele de susan. Taie foaia în triunghiuri şi coace-le într-o tavă acoperită cu hârtie de copt unsă cu ulei în cuptorul încălzit la 200° C până când devin aurii (circa 10 minute).

 Serveşte piureul de conopidă rece, alături de triun­ghiurile cu susan călduţe.

Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu brânză

Cremă de conopidă şi triunghiuri din foitaj cu branză

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.