Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie

Printeaza

Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie din: ciocolată cu 70% cacao, unt nesărat, oua, frisca, cafea, coaja de lamaie.

Crema_de_ciocolata_cu_cafea_si_coaja_de_lamaie

Ingrediente:

  • 150 g ciocolată cu 70% cacao
  • 1 lingură unt nesărat, tăiat bucăţele
  • 3 ouă
  • 250 ml friscă
  • 1-2 linguri cafea, opţional
  • coaja răzuită sau fâşii de la 1 lămâie

Mod de preparare:

Speli tămâia şi răzuieşti coaja sau o tai fâşii cu un cuţit econom. Baţi frişca şi o dai la frigider. Mixezi albuşurile.

Pui ciocolata cu untul şi cafeaua într-o cratiţă, pe baie de aburi, şi amesteci până se topeşte ciocolata. Dai deoparte şi laşi să se răcorească.

Adaugi gălbenuşurile şi o treime din frişca bătută. Pui jumătate din cantitatea de albuşuri bătute. Amesteci bine şi apoi pui frişca rămasă si albuşurile.

Torni crema în fiecare pahar. Presari coajă de lămâie. Dai la rece cel puţin opt ore şi serveşti.

Crema de ciocolata cu cafea si coaja de lamaie

Crema_de_ciocolata_cu_cafea_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.