Cremă de branză

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de branza cu: avocado, castraveti, rosii galbene, lamaie, branza de vaci, smantana, gelatina, marar, masline feliate, rosii cherry, sare, piper, paine de casa.

Ingrediente:

  • două bucăţi de avocado
  • 4 castraveţi
  • două roşii galbene
  • o lămâie
  • 450 g brânză de vaci
  • 100 ml smântână
  • 15 g gelatină
  • o legătură de mărar
  • 100 g măsline feliate
  • 250 g roşii cherry
  • sare
  • piper
  • pâine de casă

 

Mod de preparare:

Castraveţii se spală, se curăţă de coajă, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici şi se pun într-o stre­curătoare.

Se presează cu o lingură ca să elimine sucul, apoi se pun într-un bol mai mare. Gelatina se lasă la înmuiat cu puţină apă rece şi se topeşte la bain-marie. Avocado se curăţă de coajă şi sâmburi, se taie bucăţi şi se pun peste castraveţi împreună cu roşiile galbene curăţate de pieliţă şi seminţe.

Se stropesc cu sucul de lămâie, se adaugă brânza de vaci, mărarul spălat şi scurs de apă. Se potriveşte de sare şi piper. Se pasează totul cu un blender până rezultă o cremă fină, se adaugă smântână şi gelatina răcită.

Se mixează cinci minute ca să se omogenizeze, apoi se toar­nă în forme tapetate cu folie de plastic alimentar. Se introduc la rece şi se lasă minim şase ore, ca să se întărească compoziţia.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Sa-mi faci si mie crema asta de branza

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.