Cremă de andive cu ceapă nouă

Printeaza

O reteta delicioasa de crema de andive cu ceapa noua din: andive, cepsoare, cartof, lapte, unt, arpagic verde, nucsoara, crutoane, sare si piper.

Ingrediente:Cremă de andive cu ceapă nouă

  • 400 g andive
  • 6 cepşoare noi
  • 1 cartof mare, făinos
  • 0,750 lapte
  • 40 g unt
  • 2 linguri de arpagic verde, tăiat mărunt
  • nucşoară
  • crutoane
  • sare
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Tăiaţi pe jumătate andivele, scoateţi cotorul şi feliaţi-le mare. Spălaţi şi curăţaţi cartoful, apoi tăiaţi-l cubuleţe; curăţaţi cepşoarele şi tăiaţi bucăţele patru din ele, iar două păs- traţi-le întregi.

Intr-o oală, fierbeţi laptele şi, când dă în clocot, adăugaţi andivele, cartofii şi cep­şoarele. Dregeţi cu sare, cu piper negru proaspăt măcinat şi cu un praf de nucşoa­ră. Fierbeţi totul 30 de minute cu capacul puţin ridicat, apoi stingeţi focul.

Intre timp, căliţi în unt cele două cepe păs­trate deoparte, tocate mărunt. Mixaţi supa-cremă chiar în oala în care a fiert şi apoi puneţi-o iar să fiarbă la foc domol, ca să scadă, timp de 10 minute, împreună cu 10 g de unt.

Stingeţi focul şi puneţi supa cremă în farfu­rii adânci. Presăraţi deasupra fiecărei farfu­rii arpagic verde tocat şi ornaţi cu câteva ineluşe de ceapă rumenită în unt şi cu câte­va crutoane prăjite în cuptor. Serviţi foarte fierbinte.

Cremă de andive cu ceapă nouă

Cremă de andive cu ceapă nouă

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.