Crema cu visine

Printeaza

Crema cu visine din: lapte, galbenus, amidon, miere, unt, gelatina, sare, frisca, compot de visine, fructe.

Ingrediente:Crema cu visine

  • 600 ml lapte dulce
  • 5 gălbenuşuri
  • 70 g amidon
  • 5 linguri de miere
  • 50 g unt
  • 5 g gelatină
  • un vârf de cuţit de sare
  • un borcan compot de vişine
  • frişcă
  • fructe proaspete

 

Mod de preparare:

Gelatina se pune la înmuiat cu apa, se lasă să se umfle, apoi se topeşte la bain-marie şi se lasă la rece. Intr-o oală se pun la fiert laptele şi mierea, amestecând încon­tinuu până când aceasta se di­zolvă.

Intr-un bol se pun gălbenu­şurile, amidonul şi sarea. Se dizolvă amidonul, se ia vasul de pe foc şi se toarnă treptat amestecând încontinuu, ca să nu se coaguleze gălbenuşurile. Se pune din nou pe foc, se amestecă bine cu un tel şi se lasă să fiarbă până când începe să se închege crema.

Se ia de pe foc, se adaugă ge­latina şi se amestecă. Se toar­nă într-o formă de chec stropită cu apă rece, se lasă să se răcească, apoi se introduce în frigider pentru cel puţin o oră. Crema se poate servi şi cu frişcă sau fructe proaspete.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.