Crema cu ricotta
PrinteazaCrema cu ricotta din: parmezan, smantana, ricotta, ulei de masline, piper, boia dulce.
- 20 g parmezan
- 7,5 cl smantana
- 100 g ricotta
- 2-3 lingri ulei de masline (dupa gust)
- piper macinat (facultativ)
pentru decor:
- cateva feliute de parmezan
- 1-2 prafuri de boia dulce
Mod de preparare:
Radeţi parmezanul sau tăiaţi-l feliuţe subţiri, cu un cuţit economic. Puneţi parmezanul într-o crăticioară împreună cu smântână şi încălziţi uşor, ca să se topească, amestecând mereu cu o lingură de lemn. Luaţi de pe foc imediat ce obţineţi o cremă fină.
Turnaţi ricotta într-un castron şi bateţi tare cu furculiţa, ca să se înmoaie şi să devină onctuoasă. Fără să încetaţi să bateţi, adăugaţi treptat crema cu parmezan, caldă încă, apoi uleiul de măsline. Dacă doriţi, puneţi puţin piper.
Turnaţi preparatul în boluri mici, întindeţi suprafaţa şi puneţi bolurile în frigider. Decoraţi fiecare bol cu două feliuţe de parmezan şi pudraţi cu puţină boia. Serviţi cu felii de pâine prăjită pe care fiecare şi le poate unge cu cremă.
Crema cu ricotta
Pofta buna!