Crema cu portocale si caise

Printeaza

Crema cu portocale si caise din: oua, lapte, sare, amidon, unt, suc de portocale, portocale, caise uscate, zahar, zahar vanilinat, menta, frisca, sos de menta.

Ingrediente:Crema cu portocale si caise

  • 4 gălbenuşuri
  • un litru lapte dulce
  • 2 g sare
  • 4 linguri cu amidon alimentar
  • 60 g unt
  • 400 ml suc de portocale
  • două portocale
  • 150 g caise uscate
  • 150 g zahăr tos
  • două pliculeţe zahăr vanilinat
  • mentă
  • frişcă
  • sos de mentă

 

Mod de preparare:

Intr-un bol se amestecă zahărul tos cu zahărul vanilinat, amidonul alimentar şi sarea. Se adaugă laptele rece treptat, amestecând cu un tel ca să nu se formeze cocoloaşe.

Se toarnă amestecul într-o oală şi se fierbe la bain-marie până se îngroaşă. Intr-un bol se mixează gălbenuşurile până îşi dublează volumul şi se albesc.

Apoi se adaugă treptat jumătate din amestecul fiert, având grijă să nu se coaguleze ouăle. Se pune compoziţia în oală peste restul de amestec, se fierbe cinci minute, apoi se adaugă sucul de portocală, untul şi coaja rasă de la portocale.

Se amestecă, se fierbe un minut, se ia de pe foc şi se toarnă în boluri în straturi, alternând cu rânduri de caise uscate hidratate.

 

Crema cu portocale si caise

Crema cu portocale si caise

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.