Crema cu piersici si capsuni

Printeaza

Crema cu piersici si capsuni din: iaurt, oua, lapte, zahar, faina, sirop de piersici, unt, sare, gelatina, piersica, capsuni.

Ingrediente:Crema_cu_piersici_si_capsuni

  • 250 g iaurt
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 2 linguri zahar
  • 2 lingurite faina
  • 2 linguri sirop de piersici
  • 50 g unt rece
  • un praf sare
  • o foaie (2 g) gelatina

pentru ornat:

  • o piersica
  • 4 capsuni

 

Mod de preparare:

Se pune gelatina la înmuiat în apă rece, iar gălbenuşurile se amestecă bine cu o lingură de zahăr şi făina. Se fierbe laptele si se toarnă fierbinte peste amestecul de gălbenuş, se amestecă şi apoi se pune pe foc. Se lasă să fiarbă un minut si apoi se ia de pe foc. Se adaugă gelatina, se amestecă, se pune untul si iar se amestecă până ce acesta se topeşte.

Se adaugă siropul si iaurtul si se amestecă foarte bine. Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare si, când începe să se formeze spuma, se adaugă cealaltă lingură de zahăr. Se bat în continuare pentru a obţine o spumă tare.

Se adaugă spuma de albuş la amestecul cu iaurt, se omogenizează uşor si se repartizează în cupe. Se lasă 3 ore la frigider. Se ornează cu felii de piersică si de căpşuni.

Crema cu piersici si capsuni

Crema_cu_piersici_si_capsuni

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.