Cremă cu gutui şi fistic

Printeaza

Cremă cu gutui şi fistic

Cremă cu gutui şi fistic

Ingrediente:

  • 5 gutui
  • 250 ml frişca
  • 4 linguri de amidon
  • 50 g unt
  • 150 g zahăr tos
  • o linguritţă de pudră de scorţişoară
  • 50 g fistic
  • o lingură de rom
  • biscuiţi cu cacao

Preparare:

Gutuile si spală, se curăţă de cotoare, se păstrează o gutuie pentru decor şi restul se taie în cubuleţe. Se topeşte untul, se adaugă zahărul şi se lasă să se topească.

Gutuia oprită se spală, se taie în felii şi se prăjeşte în tigaia cu unt şi zahăr. Se scot feliile cu o paletă, se aşază pe o farfurie şi se pun în loc cuibuleţele de gutui. Se adaugă apă cât să le acopere sşi se lasă să fiarbă la foc mediu. Cand s-au înmuiat suficient se iau de pe foc, se aşază într-un vas şi se pasează.

Se pune din nou pe foc şi se adaugă amidonul dizolvat cu puţină apă. Se lasă să fiarbă până s-a îngroşat, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Când este călduţă încă, se adaugă romul, pudra de scorţişoară şi frişca. Se amestecă, se toarnă în cupe şi se presară fistic tocat

Cremă cu gutui şi fistic.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine. Imi place fisticul foarte mult.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.