Cremă cu fructe de pădure

Printeaza

Cremă cu fructe de pădure

Cremă cu fructe de pădure

Ingrediente:

  • 4 ouă
  • 100 g făină
  • 180 g zahăr tos
  • 600 ml lapte dulce
  • 50 g unt
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • un borcan de gem de mure
  • un vârf de cuţit de sare
  • o linguriţă de esenţă de migdale
  • frişca
  • fructe de sezon

Preparare:

Gălbenuşurile se pun într-un castron, se bat cu un tel şi se bine cu laptele dulce rece şi făina.

Se pune compoziţia într-o oală, la bain-marie, se adaugă untul tăiat în cubuleţe şi se amestecă încontinuu până când totul devine ca un sos mai gros.

Albuşurile se amestecă bine cu zahărul tos, sarea şi se mixează până când se formează o bezea tare.

Se toarnă peste sosul de gălbenuşuri şi se amestecă încontinuu, ca să nu se coaguleze. Se adaugă esenţa de migdale, zahărul vanilinat şi se amestecă.

Se lasă să se răcească puţin şi se toarnă în forme stropite cu apă rece.

După ce s-au răcit complet, se introduc la rece pentru cel puţin o oră, apoi se adaugă gem de mure şi se serveşte.

Cremă cu fructe de pădure.jpg

Pofta buna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.