Crema catalana cu fructe

Printeaza

Crema catalana cu fructe din: smantana, galbenusuri, zahar, extract de vanilie, pudra de scortisoara, coaja de portocala, vin dulce.

Ingrediente:Crema_catalana_cu_fructe

  • 500 ml smantana
  • 4 galbenusuri
  • 50 g zahar
  • o lingurita extract de vanilie
  • o lingurita pudra scortisoara
  • coaja rasa de la o portocala
  • o lingurita vin dulce

 

Mod de preparare:

Se pune la încălzit smântână cu vanilia, scorţişoara si coaja de portocală. Gălbenuşurile se freacă bine cu zahărul până se albesc, apoi se adaugă vinul. Se toarnă o treime din smântână încălzită peste gălbenuşuri, amestecând continuu cu un tel, apoi se toarnă şi cealalată parte, amestecând încet pentru a omogeniza.

Se strecoară compoziţia, apoi se pune în forme. Se aşază formele pe tava de la cuptor, se toarnă apa fierbinte printre ele pentru a se coace mai repede şi se dau la cuptor. Se orneaza cu bucati de fructe.

Crema catalana cu fructe

Crema_catalana_cu_fructe

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.