Creier in aspic cu legume

Printeaza

Creier in aspic cu legume din: creier, ceapa, morcovi, foaie de dafin, otet, telina, piper, aspic, patrunjel.

Ingrediente:Creier in aspic cu legume

  • 600 g creier
  •  2 cepe
  •  2 morcovi
  • 1 foaie de dafin
  •  2 linguri de oţet
  •  50 g ţelină
  • 10 boabe de piper
  • 300 g aspic
  • 1 legătură de pătrunjel
  • 4 castraveţi muraţi
  • sare

Mod de preparare:

Se curăţă ţelina, morcovii, ceapa şi se pun la fiert în apă clocotită, cu sare, într-o cratiţă. Se lasă la fiert circa 30 de minute. Se spală creierul, se ţine 30 de minute în apă rece cu oţet şi apoi şe curăţă de pieliţe şi de resturile de sânge închegat.

Se scot legumele din apă şi în locul lor se pune în cratiţă creierul, cu foaia de dafin şi piperul. Se potriveşte de sare şi, când apa începe să clocotească, se ia spuma. Se micşorează flacăra şi se lasă creierul să fiarbă încet 5 minute.
Se lasă să se răcească zeama, se scoate creierul cu spumiera, fără să se zdrobească, şi se aşază pe un platou.

Se pun de jur-împrejur morcovii tăiaţi rondele şi ţelina tăiată cubuleţe. Se încălzeşte aspicul şi se toarnă, în straturi succesive peste creier, câte puţin, acoperindu-l bine. Se lasă să se întărească primul strat şi apoi se toarnă aspicul până se termină toată cantitatea. Nu se toarnă stratul următor până nu se încheagă stratul anterior. Se pune platoul la rece şi se lasă până se întăreşte bine.

Se ornează platoul cu frunzuliţe de pătrunjel şi feliuţe de castraveţi muraţi. Se serveşte rece.
Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.