Creier fiert (varianta)

Printeaza

Creier fiert  

Ingrediente:Creier fiert

  • 2 creieri de vacă sau 3 creieri de viţel
  • 11 apă
  • 1 lingură otet
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Înainte de a fi curăţit, creierul trebuie ţinut cel puţin o oră în apă rece, ca să iasă tot sângele şi cheagurile care s-ar înegri la fiert. Se schimbă apa odată sau de două ori.

Se scoate, se curăţă pieliţa de deasupra, încet ca să nu se sfărâme, se mai spală odată şi se pune la fiert în apă călduţă, cu sare şi foarte puţin oţet. Se lasă să fiarbă în clocote mici 20 minute.

Se scurge. Se serveşte fierbinte, întreg sau tăiat felii, cu unt topit şi puţin rumenit, lămâie sau sos de roşii.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Eu de obicei fac creier pane in pesmet.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.