Creier de porc cu dovlecei si cascaval

Printeaza

Creier de porc cu dovlcei si cascaval din: creier de porc, ceapa, unt, cascaval, smantana, dovlecel, sare, piper, concentrat de legume.

Ingrediente:Creier de porc cu dovlecei si cascaval

  • 300 g creier de porc
  • 1 ceapă mică
  • 50 g unt
  • 150 g caşcaval
  • 100 ml smântână
  • 1 dovlecel
  • sare
  • piper
  • concentrat de legume

Mod de preparare:

Pui creierul de porc la foc, în apă cu sare. Dovle­celul îl cureţi de coajă, îl tai pe lungime în felii mai groase şi le rumeneşti în unt pe ambele părţi. In un­tul rămas în tigaie căleşti cea­pa tocată marunt.

Creierul fiert îl scurgi de apă, îl mârunţeşti cu furculiţa şi îl amesteci uşor cu ceapa călită, adăugând concentrat de legume, sare şi piper.

Intr-o tavă termorezistentă aşezi feliile de dovlecel, peste acestea pui creierul cu ceapa şi acoperi cu smântână, peste care presari caşcavalul ras.

Dai tava la cuptor la foc potrivit, pentru 15 minu­te. Serveşti preparatul cald sau rece.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.