Reteta creier cu sos de rosii

Printeaza

Reteta creier cu sos de rosii din: creier, ceapa, suc de rosii, usturoi, unt, cimbru, sare, piper, vin, foi de dafin, patrunjel.
Reteta creier cu sos de rosii

Ingrediente:

  • 800 gr creier de vaca
  • 2-3 cepe
  • 500 gr suc de rosii
  • 2-3 catei usturoi
  • 1 llingurita unt
  • cimbru
  • sare
  • piper
  • vin alb
  • foi de dafin
  • 1 legatura patrunjel verde

Mod de preparare:

Creierul se curata de pielite si se introduce la fiert in apa clocotita in care s-au introdus cateva boate de piper, sare, 2 foi de dafin si putin otet.

Se fierbe circa 20-25 minute la foc mic. Dupa fierbere se scoate si se adauga peste el sosul format din: ceapa tocata marunt si inabusita in unt , adaugandu-se peste ea vinul alb, sucul de rosii, usturoiul pisat, sare si piper.

La final se presara patrunjel verde deasupra. Se serveste ca garnitura pilaf de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.