Creier cu ciuperci cu garnitura de smantana

Printeaza

 Creier cu ciuperci cu garnitura de smantana

Ingrediente:Creier cu ciuperci cu garnitura de smantana

  • 1 kg creier de vacă sau porc
  • 300 g ciuperci
  • 2 linguri de făină
  • 100 g ulei sau unt
  • 200 g smîntînă
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • puţin bulion
  • 1 pahar supă
  • 1 /2 pahar vin
  • 1 lingură de oţet

 

Mod de preparare:

Creierul se fierbe ca cel arătat la aspic şi cînd s-a răcit se taie felii.

Ceapa tocată se sotează şi cînd începe să se rumenească, se stinge cu un pahar de supă şi 1/2 pahar de vin, apoi se pun sarea, piperul şi ciupercile tăiate julien şi bulionul.

Se fierbe circa 20 minute. Separat se serveşte smantană.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.