Creier crocant cu ciupercuţe aromate

Printeaza

O reteta delicioasa de creier crocant cu ciupercute aromate din: creier de porc, oua, pesmet, seminte de in, seminte de susan, sare, ierburi aromatice de provence, piper, ulei, ciuperci, ardei grasi, ceapa rosie, usturoi, patrunjel, ulei de masline, aluat de foitaj si ou.

Ingrediente:Creier crocant cu ciupercuţe aromate

  • 750 g creier de porc congelat
  • 3 ouă
  • 100 g pesmet alb
  • 5 linguri seminţe de in comestibile
  • 5 linguri seminţe de susan
  • un praf de sare
  • ierburi aromatice de Provence
  • piper
  • ulei pentru prăjit

pentru garnitura:

  • 1 kg ciuperci proaspete
  • 2 ardei graşi verzi
  • un ardei gras roşu
  • 2 cepe roşii
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 roşii,
  • pătrunjel verde
  • un praf de ierburi aroma­tice de Provence
  • un strop de ulei de măsline

pentru cosulete:

  • aluat de foitaj
  • un gălbenuş de ou
  • seminţe de in şi susan
  • un praf de ierburi aromate de Provence

 

Mod de preparare:

Se dezgheaţă creierul şi se ţine câteva minute în apa rece cu sare, apoi se curăţă de pieliţă, se mărunţeşte, se condimentează cu un praf de ierburi aromatice de Provence şi piper, se formează grămăjoare care se tăvălesc prin pesmet, ou bătut şi seminţe (separat prin susan şi cele de in comestibil), o parte se trece din nou prin pesmet şi se prăjesc câte 3-4 minute pe ambele feţe, apoi se scot cu grijă pe şerveţele absorbante pentru eliminarea surplusului de grăsime.

Se prepara garnitura astfel: într-un strop de ulei de măsline se căleşte rapid ceapa

Se prepara granitura astfel: Intr-un strop de ulei de masline se caleste rapid ceapa rosie curatata si taiata solzisori, ardeiul feliat, usturoiul, de asemenea.

Roşiile se opăresc un minut în apa clocotită, apoi se decojesc şi se taie cubulete fine. Ciupercutele se curăţă şi se taie feliuţe subţiri, apoi se adaugă peste ceapa şi ardeiul călit.

Se mai lasă să se înmoaie bine zarzavatul şi apoi se adaugă cubuleţele de roşii. Se lasă să scadă zeama bine, apoi se sărează şi condimentează. Se opreşte focul şi se presară pătrunjel verde tocat fin.

Din aluatul dezghetat la temperatura camerei se decupează nişte discuri care apoi s%aşază pe dosul unor forme de savarine (unse cu puţin ulei pentru a nu se lipi), se ung cu gălbenuş de ou şi se presară condimente şi seminţe de in şi susan şi se coc în cuptorul înfierbântat înainte, până se rumenesc frumos.

Se scot cu grijă de pe forme, cât sunt calde şi se lasă să se răcească bine. Creierul prăjit şi crocant se serveşte fier­binte alături de garnitura de ciuperci servită în coşuleţele de foitaj.

Creier crocant cu ciupercuţe aromate

Creier crocant cu ciupercuţe aromate

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.