Crap umplut cu orez si legume

Printeaza

Crap umplut cu orez si legume din: crap, orez, ceapa, ardei gras, lamaie, suc de rosii, ulei de masline, vin alb, boia dulce, sare, piper, patrunjel si marar.

Crap_umplut_cu_orez_si_legume

 

Ingrediente:

  • 1 crap de 1 – 1 1/2 kg
  • 1 ceaşcă orez
  • 1 ceapă uscată
  • 1 ardei gras
  • 1 lămâie
  • 1 cană suc de roşii
  • 2-3 linguri ulei de măsline
  • 1 pahar vin alb
  • boia dulce
  • sare
  • piper
  • 1 legătură pătrunjel verde
  • câteva fire de mărar

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi, viscere şi îi tai capul, după care îl speli, îl laşi să se scurgă, apoi îl presari cu sare, piper şi boia de ardei, atât la exterior, cât şi în interior.

Pentru umplutură, cureţi ceapa şi ardeiul şi le toci mărunt.

Căleşti în ulei încins ceapa, iar după ce devine lucioasă, adaugi ardeiul şi orezul, în prealabil spălat şi scurs şi îl căleşti împreună cu legumele.

Stingi cu o ceaşcă de apă, presari sare şi piper şi laşi să fiarbă amestecul până când orezul este pe jumătate fiert.

Stingi focul, scurgi orezul cu legumele şi adaugi pătrunjelul fin tocat.

Umpli peştele cu acest amestec, apoi îl prinzi în scobitori şi îl aşezi în tavă împreună cu puţin ulei, câteva felii de lămâie şi vinul alb.

Din când în când, scoţi tava şi stropeşti peştele cu sosul din tavă. Când peştele este aproape gata, adaugi sucul de roşii.

Serveşti peştele porţionat, presărat cu pătrunjel şi mărar.

 

 

Crap umplut cu orez si legume

Crap_umplut_cu_orez_si_legume

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.