Crap cu salata de rosii coapte si usturoi

Printeaza

Crap cu salata de rosii coapte si usturoi din: file de crap, sare grunjoasa, ulei de masline, piper alb, ceapa, rosii cherry, usturoi, busuioc verde, otet balsamic si piper negru.

Ingrediente:

  • 800 g file de crap
  • sare grunjoasa
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • piper alb
  • o ceapa alba

pentru salata:

  • 400 g rosii cherry
  • 6-8 catei usturoi
  • busuioc verde
  • 2-3 lingurite otet balsamic
  • piper negru

 

Mod de preparare:

Se iau bucăţile de crap şi se spală în 2-3 jeturi de apă rece. Se lasă în sită să se scurgă şi apoi se pun pe un şervet absorbant.

Se ung cu ulei de măsline şi se condimentează cu sare grunjoasă şi piper alb.

Se lasă să stea la rece 20-30 de minute, între timp, se pregăteşte grătarul. Se unge cu ceapă pe toată suprafaţa.

Se iau roşiile şi se pun pe grătar. Se întorc pe toate părţile şi, după ce s-au rumenit uniform, se pun într-un bol şi se acoperă cu o folie de aluminiu.

Se iau bucăţile de crap şi se pun pe grătar. Se lasă 5-6 minute pe fiecare parte.

Se curăţă usturoiul şi se taie mărunt. Se amestecă cu sare şi ulei şi se pune peste roşiile rumenite.

Salata de roşii se condimentează cu sare şi piper şi la sfârşit, se adaugă oţetul balsamic şi busuiocul proaspăt.

Se amestecă bine şi se pune peste crap. Salata se serveşte cu pâine neagră cu seminţe.

Crap cu salata de rosii coapte si usturoi

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • file de crap

1 comentariu

  1. n-am mai gatit peste de multicel, trebuie sa incerc si eu reteta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.