Crap portughez

Printeaza

O reteta gustoasa de crap cu ceapa, ulei, rosii, vin alb, faina, patrunjel, pasta de tomate, sare si piper.

Ingrediente: Crap portughez

  • 1,5 kg crap fără cap
  • 250 g ceapă
  • 250 g ulei
  • 2 kg roşii
  • 100 ml vin alb
  • 50 g făină
  • pătrunjel verde
  • 50 g pastă de tomate
  • sare
  • piper

 

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi, îi scoţi intestine­le şi îl speli cu apă rece. Condimentezi cu sare şi piper şi îl prăjeşti pe jumătate într-o tavă cu ulei bine încins. Scoţi peştele şi în uleiul rămas căleşti ceapa curăţată, spă­lată şi tăiată mărunt, unde adaugi făina şi amesteci continuu.

Când făina a ajuns la culoa­rea galben-pai, stingi cu buli­on şi cu vin alb. Roşiile le opăreşti, le cureţi de pieliţe, le tai în jumătăţi şi scurgi uşor zeama din ele. Zeama o adaugi la sosul rezultat din ceapă, făină, bulion, vin şi amesteci bine.

Roşiile le tai în felii subţiri şi lungi. Bucăţile de peşte le aşezi în sosul pre­parat din tavă, iar deasupra pui feliile de roşii. Introduci tava în cuptor pentru circa 20 de minute. După ce scoţi peştele de la cuptor, presari cu pătrunjel verde tocat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.