Crap pe varză la cuptor

Printeaza

Crap pe varză la cuptor
Crap pe varza la cuptor

Ingrediente:

  • 1 crap de 1 kg
  • 1 varză acră (mai mare)
  • 1/2 ceaşcă ulei
  • 3-4 roşii (sau 1 lingură bulion sub­ţiat cu o ceaşcă de apă)
  • 1 ardei gras de la congelator
  • 10-15 boabe piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Desfaci în frunze varza acră, o cureţi de părţile groase şi o scurgi de zeamă, apoi o speli foarte bine în apă rece. O laşi să se scurgă de apă şi apoi o tai ca pe tăieţei.

Intr-o tavă încingi uleiul şi căleşti varza pe jumătate. Cureţi peştele, îl speli, îl tai bucăţi potrivite şi presari sare. Peste varză aşezi bucăţile de peşte, boabele de piper, ardeiul tăiat bucăţi mici, roşiile tăiate felii (sau bulionul).

Crap pe varza la cuptor

Dai tava la cuptor şi ai grijă ca din când în când să stropeşti peştele cu zeama din tavă. Când peştele este moale, e semn că-i gata şi scoţi tava din cuptor. Serveşti cald şi mai ales cu mămăligă, dacă ai timp să faci.

Crap pe varză la cuptor

Crap pe varza la cuptor1

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.