Crap pe pat de legume picante

Printeaza

Crap pe pat de legume picante din: crap, cartofi, morcovi, fasole verde, sare, piper, ulei, vin alb, cimrbu, rozmarin, boia iute, seminte de mustar.

Ingrediente:Crap_pe_pat_de_legume_picante

  • 1 crap de aproximativ 1 kg
  • 4-5 cartofi
  • 3 morcovi mari
  • 300 g fasole verde
  • sare
  • piper
  • 4-5 linguri ulei
  • 150 ml vin alb sec
  • 2 lingurite amestec de condimente (cimbru, rozmarin, boia iute, seminte de mustar macinate)

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii şi morcovii, le speli şi le tai în rondele sau în cuburi mari.

Pui legumele într-un castron şi le stropeşti cu 2 linguri de ulei.

Le presari cu condiment picant pentru legume, apoi amesteci bine, pentru ca toate bucăţile să se ungă şi să se asezoneze.

Cureţi peştele, îl speli bine, îl crestezi din loc în loc şi-l presari cu sare şi piper.

Aşezi legumele în tavă şi deasupra pui peştele întreg sau porţionat. Stropeşti totul cu uleiul rămas şi vinul diluat cu 150 ml apă.

Acoperi tava cu o folie de aluminiu şi introduci în cuptorul cald, la foc mediu.

După 30 de minute, îndepărtezi cu grijă folia şi continui coacerea timp de 10 minute, până când peştele se rumeneşte.

Serveşti peştele alături de legume şi un pahar cu vin alb.

Crap pe pat de legume picante

Crap_pe_pat_de_legume_picante

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.