Crap pe pat de cartofi si sos Bechamel

Printeaza

Crap pe pat de cartofi si sos Bechamel din: crap, cartofi, rozmarin, apa, ulei, sare, ceapa, ulei, unt, faina, lapte, smantana, branza, sare, piper, cimbru, cuisoare.

Ingrediente:Crap_pe_pat_de_cartofi_si_sos_Bechamel

  • 500 g crap
  • 2 cartofi mari
  • rozmarin uscat si maruntit
  • 100 ml apa
  • ulei
  • sare
  • 2 cepe

pentru sosul bechamel:

  • 1 ceapa
  • 1/2 lingura ulei
  • 2 linguri unt
  • 25 g faina
  • 300 ml lapte
  • 100 ml smantana
  • 100 g branza rasa
  • sare
  • piper

pentru decor:

  • cuisoare
  • tije de cimbru
  • 1 ceapa potrivita

 

Mod de preparare:

Cureţi cartofii de coajă şi îi speli. Procedezi la fel cu ceapa. Tai felii cartofii şi îi pui într-o tavă termorezistentă. Adaugi şi ceapa întreagă. Torni ulei, rozmarin, sare şi piper după gust şi amesteci bine. Pui apă şi coci cartofii cu ceapa întreagă la cuptor până se rumenesc uşor.

Pentru sosul Bechamel, tai ceapa mărunt şi o căleşti într-un amestec de unt cu ulei. Adaugi făina, amesteci, torni laptele, smântână şi amesteci continuu. Condimentezi cu sare, piper după gust (ţine cont de faptul că vei adăuga brânza rasă) şi fierbi aproximativ 10 minute, încorporezi brânza rasă şi dai deoparte.

Cureţi peştele, îl speli şi-l laşi la scurs. îl ungi cu ulei şi presari rozmarin mărunţit. Scoţi tava cu cartofi de la cuptor şi aşezi aici peştele. Torni sosul bechamel şi introduci vasul la cuptor încă 20 de minute. In momentul servirii, ornezi peştele cu tije de cimbru şi decorezi ceapa cu cuişoare.

Crap pe pat de cartofi si sos Bechamel

Crap_pe_pat_de_cartofi_si_sos_Bechamel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.