Crap pe carton

Printeaza

O retete de peste (crap) cu lamaie, cimbr, usturoi, piper, boia dulce servita cu garnitura de legume asortate, morcovi, cartofi si fasole verde.

Ingrediente:Crap pe carton

  • 1,500 kg crap
  • o lămîie
  • cimbru
  • usturoi
  • piper
  • boia dulce
  • ulei

 

Mod de preparare:

Crapul se curăţă în interior, dar nu se îndepărtează solzii. Se taie şi se desface pe lat. Se unge un carton gros cu ulei, se sărează peştele pe solzi.

Se aşază pe carton cu solzii în jos, dea­supra se unge cu ulei şi se stoarce o ju­mătate din cantitatea de lămîie. Se pre­sară piper, cimbru şi boia dulce. Usturo­iul, tăiat rondele, se aşază din loc în loc.

Se introduce în cuptor pentru o jumătate de oră. Se serveşte cald, avînd grijă ca porţiile să fie scoase, astfel încît solzii să rămînă pe carton. Garniturile potrivite sînt legume asortate, morcovi, cartofi şi fasole verde.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.