Crap la gratar cu vin

Printeaza

O reteta de crap la gratar din: crap, usturoi, sare, vin si untdelemn.

Ingrediente:Crap la gratar cu vin

  • un crap mare (de aproximativ 2 kg)
  • o căpăţână de usturoi
  • sare
  • vin
  • untdelemn

 

Mod de preparare:

Se curăţă crapul, se spală, se porţionează, se sărează şi se lasă 10 minute pentru a-1 pătrunde sarea. Grătarul se încinge şi se unge cu puţin untdelemn (dacă nu ar fi post, l-am putea freca şi cu o bucată de slă­nină; ideea e să fie uns cu o substanţă grasă, ca să nu se prindă peştele).

Se pun bucăţile de peşte pe grătar, întorcându-se pe o parte şi pe cealaltă de câte ori este nevoie. în timpul coacerii, se stropeşte cu vin.

Se pregăteşte un mujdei, din usturoi, sare, untdelemn şi vin şi se serveşte alături de peşte.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.