Crap la cuptor cu cartofi

 

Ai nevoie de un crap de 2-2,5 kg, pe care-l cureţi de solzi şi-l despici pe spate. De preferinţă se lasă întreg, dar se pot face 6 porţii. Cureţi 4 cartofi mari şi îi tai rondele. Aşezi cartofii în tava de la aragaz într-un strat sub­ţire.

Pui peştele presărat cu sare deasupra. Tai 2 ardei fideluţă, 2 morcovi rondele, două roşii mari felii şi le aşezi peste peştele pus în tavă. Tava o umpli cu apă pe jumătate (doar cartofii să fie acoperiţi) şi stropeşti conţinutul cu o ceaşcă de ulei.

Dai la cuptor pentru 1/2 oră. Atunci când legumele se înmoaie şi peştele se rumeneşte deasupra, pregăteşti un sos din 1 pahar apă, 1 pahar suc de roşii, o căpăţână de usturoi şi 1 vârf de cuţit de sare. Şi 1/2 pahar de vin alb.  Torni şi mai laşi la cuptor 10-15 minute şi pe urmă presari verdeaţă

Crap la cuptor cu cartofi

Crap la cuptor cu cartofi

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • crap la cuptor cu cartofi
  • crap la cuptor
  • crap cu cartofi la cuptor
  • peste la cuptor cu cartofi
  • peste intreg la cuptor cu cartofi
  • peste intreg la cuptor
  • crap la cuptor cu lamaie si cartofi
  • crap intreg la cuptor cu legume
  • crap intreg la cuptor
  • peste la cuptor cu legume si cartofi

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *



Contact