Crap in bere

Printeaza

Crap in bere

Ingrediente:Crap in bere

  • un crap de aproximativ un kg
  • două ouă
  • 120 g făină
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • ulei pentru prăjit
  • bere

Sosul:

  • 450 g maioneză
  • 100 ml frişca
  • 60 ml vin alb
  • o lingură de zeamă de lămâie
  • o lingură de muştar
  • sare
  • piper alb

Mod de preparare:

Se amestecă maioneza cu frişca, se adaugă piperul alb, o lingură de muştar, zeama de lămâie, sarea si vinul. După ce s-a omogenizat, compoziţia se bagă la frigider.

Crapul curăţat se porţionează şi se sărează. Gălbenuşu­rile se amestecă bine cu două linguri de ulei şi cu făina. Se adaugă berea, iar la sfârşit albuşurile bătute spumă.

Aluatul rezultat trebuie să aibă consis­tenţa compoziţiei de clătite. Peştele se trece prin acest aluat şi se prăjeşte până se rumeneşte frumos. Se serveşte cu garnitură de cartofi şi sos.

Crap Orly

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.