Crap cu orez si rosii
PrinteazaCrap cu orez si rosii din: crap, orez, ceapa, ardei, rosii, ulei, vin, margarina, sare, piper.
- 1 crap mare
- 1 cană de orez
- 1 ceapă
- 5 ardei
- 10 roşii
- ulei
- 1 pahar de vin
- 100 g margarină
- sare
- piper
Mod de preparare:
Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi intestine, se spală, se porţionează, se sărează şi se presară cu piper.
Se unge cu ulei, se aşază într-o tavă şi se lasă la cuptor 15 minute. Când este aproape gata, se stropeşte cu vin şi se mai laşă la cuptor până se rumeneşte.
Ardeiul şi ceapa se curăţă, se spală, se taie felii şi se înăbuşă în ulei cu apă. Când s-au înmuiat, se adaugă orezul, 2 căni de apă şi se lasă la fiert.
Când se umflă orezul, se adaugă roşiile tăiate felii, margarină şi piper. Vasul cu orez se dă la cuptor şi se lasă să scadă.
Se serveşte peştele cu garnitura de orez.
Pofta buna!