Crap cu orez si rosii

Printeaza

Crap cu orez si rosii din: crap, orez, ceapa, ardei, rosii, ulei, vin, margarina, sare, piper.

Ingrediente:Crap cu orez si rosii

  • 1 crap mare
  • 1 cană de orez
  • 1 ceapă
  • 5 ardei
  • 10 ro­şii
  • ulei
  • 1 pahar de vin
  • 100 g margarină
  • sare
  • piper

Mod de preparare:

Peştele se curăţă de solzi, de aripioare şi in­testine, se spală, se porţionează, se sărează şi se presară cu piper.

Se unge cu ulei, se aşază într-o tavă şi se lasă la cuptor 15 minute. Când este aproape gata, se stropeşte cu vin şi se mai laşă la cuptor până se rumeneşte.

Ardeiul şi ceapa se curăţă, se spală, se taie felii şi se înăbuşă în ulei cu apă. Când s-au înmuiat, se adaugă orezul, 2 căni de apă şi se lasă la fiert.

Când se umflă ore­zul, se adaugă roşiile tăiate felii, margarină şi piper. Vasul cu orez se dă la cuptor şi se lasă să scadă.

Se serveşte peştele cu garnitura de orez.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.