Crap cu morcovi si castraveti

Printeaza

 Crap cu morcovi si castraveti din: file de crap, castraveti, morcovi, ceapa, vin alb demisec, zeama de lamaie, ulei, rozmarin, salvie, rozmarin, usturoi, patrunjel, sare si piper.

Poate iti place si:Crap cu morcovi si castraveti

 

Ingrediente:

  • l kg file de crap
  • 2 castraveţi
  • 4 morcovi
  • 2 cepe mari
  • 100rnl vin alb demisec
  • lămâie (zeama)
  • 100 ml ulei
  • 1 linguriţă rozmarin
  • 1 linguriţă salvie
  • 4 căţei de ustu­roi
  • 1 legatura pătrunjel
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Se împarte fileul de crap în 4 porţii, se spală bine fiecare bucată şi se lasă să se scurgă de apă.

Se presară bucăţile de peşte cu sare şi piper pe fiecare parte şi se prăjesc în ulei,circa minute.

Se spală castraveţii şi morcovii, apoi se taie în fâşii lungi de 4-5 cm şi late de 5 mm.

Se curăţă ceapa, se toacă julienne şi se pune, împreună cu mor­covii şi castraveţii, în tigaie, pes­te bucăţile de peşte.

Se adaugă vinul, zeama de lămâie, rozma­rinul şi salvia sfărâmată şi se lasă totul la călit înăbuşit, la foc mic, pentru circa 25-30 de minute.

Cu 5 minute înainte de a opri focul, se pun usturoiul tăiat în feliuţe şi o parte din pătrunjelul verde, tocat mărunt.

Se serveşte peştele cu garnitura de morcov, castravete şi ceapă, 2-3 linguri de sos şi pătrunjel tocat mărunt, presărat pe deasupra.

 

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Crap in sos

Crap cu sos de lamaie

Crap cu sos de lamaie din: crap, ulei, zeama de lamaie, dafin. Ingrediente: 200 g crap 10 g ulei 1 lingura zeama de lâmîie 1 foaie de dafin     Mod de preparare: Se fierbe crapul ca pentru rasol. Se scoate, avand grijă să rămană întreg şi se pune într-o tăviţă cu uleiul, zeama de […]

Crap cu salata de vara

Crap cu salata de vara

Crap cu salata de vara din: crap, ou, cartofi, salata, ardei, rosie, sfecla, dafin, ulei, sare. Ingrediente: 100-150 g crap fiert (rasol) 2 cartofi 1 ou 3-4 frunze salată verde 1/2 ardei gras 1 roşie 10 g ulei sare 1 felie sfeclă roşie fiartă 1 foaie de dafin   Mod de preparare: Se fierbe crapul […]

Crap cu masline

Crap cu bere

Crap cu bere din: crap, faina, oua, bere, ulei, sare, prune uscate, migdale, lamaie. Ingrediente: un crap de un kg 200 g făină 2 ouă 200 ml bere 2 linguri ulei plus ulei pentru prăjit sare Pentru servit: prune uscate migdale feliate lămâie   Mod de preparare:   Crapul curăţat la interior şi exterior se […]

 

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Imi place mult crapul. Multumesc pentru aceste retete, chiar o sa le incerc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.