Crap cu mamaliguta

Printeaza

Crap cu mamaliguta din: crap, untdelemn, ceapa, usturoi, cimbru, pasta de tomate, zahar, sare, piper.

Ingrediente:Crap_cu_mamaliguta

  • 1 crap proaspat, de circa 750 g
  • 3 linguri untdelemn
  • 2 cepe
  • 4-5 catei de usturoi
  • 1/4 lingurita cimbru uscat maruntit
  • 2-3 linguri pasta de tomate
  • 1 varf de cutit zahar
  • sare
  • piper negru macinat

 

Mod de preparare:

Cureţi peştele, îl speli bine şi îl tai în bucăţi nu prea mari, pe care le presari cu sare, piper şi le laşi în frigider, într-un vas aco¬perit, cât timp prepari sosul. Cureţi ceapa şi usturoiul. Tai ceapa mărunt şi striveşti usturoiul.

Pui într-o cratiţă ceapa tăiată mărunt, torni 1 1/2 pahare cu apă fierbinte şi o laşi să fiarbă la foc mic, timp de aproximativ 10 minute. Adaugi apoi uleiul, zahărul, usturoiul strivit, cimbrul şi bulionul.

După ce a dat în câteva clocote, pui bucăţile de peşte, mai puţin capul, potriveşti de sare şi piper şi laşi să fiarbă acoperit, timp de 20-25 de minute, la foc foarte mic sau în cuptor, până când sosul scade.

Il serveşti cu garnitură de orez cu legume sau cu mămăliguţă alături.

Crap cu mamaliguta

Crap_cu_mamaliguta

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.