Crap cu maioneză

Printeaza

Crap cu maioneză

Ingrediente:Crap cu maioneză

  • 1 kg crap
  • zarzavat de supă
  • 3-4 boabe de ienibahar
  • 1 foaie de dafin
  • 1 ceapă
  • sare
  • salată verde

 

Mod de preparare:

Se fierbe crapul împreună cu zarzavatul ca pentru rasol . Se lasă să se răcească în apa în care a fiert, apoi se scoate cu băgare de seamăşi se aşază pe un platou.

Cu ajutorul cuţitului se despică pe lung, se scoate şira spinării şi toate oasele. Această operaţie trebuie făcută fără să se strice forma peştelui.

Se aşază o jumătate peste cealaltă, se taie cu cuţitul în bucăţi şi se acoperă cu maioneză.

Marginile platoului se îmbracă cu salată verde foarte fin tăiată  pe care din loc în loc se pun grămăjoarede morcov tocat mărunt (morcovul care a fiert împreună cu peştele), iar în vîrful fiecărei grămăjoare se aşază cîte o măslină.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.