Crap cu costita afumata (varianta)

Printeaza

O reteta delicioasa de crap cu:ceapa, cartofi, slanina afumata, vin alb sec, piper.

Ingrediente:

  • 1 crap de2 kg
  • 2 kg cepe
  • 1 kg cartofi
  • 200 g slănină afumată
  • 1/2l vin alb sec
  • piper

Mod de preparare:

Cureţi peştele de solzi numai pe o parte. Cureţi ceapa şi car­tofii iar slăninuţa o tai mărunt, într-o tavă torni ulei şi pui “un pat” făcut din ceapă, cartofi curăţaţi de coajă şi tăiaţi pe jumătate dacă sunt prea mari  şi slăninuţa.

Aşezi peştele cu solzii în jos, torni vin şi ulei şi dai la cuptor. Stropeşti din tând în când cu zeama care se formează în tavă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.