Crap in crusta de nuci

Printeaza

Crap in crusta de nuci din: crap eviscerat, lamaie, rosii cherry, busuioc verde, ulei, sare, unt, piper, miez de nuca, usturoi, pesmet, coaja de lamaie, ulei.

Ingrediente:Crap_in_crusta_de_nuci

  • 1 crap eviscerat
  • 1 lamaie
  • 2 rosii cherry
  • busuioc verde
  • 2-3 linguri ulei
  • sare
  • 25 g unt
  • piper

pentru crusta:

  • 8 bucati mari de miez de nuca
  • 6 catei de usturoi
  • 2 linguri pesmet
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 1 linguri ulei
  • busuioc proaspat

 

Mod de preparare:

Speli pestele, il usuci in servetele absorbante, ii tai capul si coaja, si il dai cu sare si cu piper.

Pentru crustă, coci căţeii de usturoi, în coajă, timp de câteva minute, până se rumenesc.

Mixezi nucile, usturoiul copt şi curăţat de coajă, pesmetul, coaja rasă de lămâie, uleiul şi o mână de busuioc tocat.

Incingi cuptorul şi aşezi peştele într-un vas termorezistent uns, în prealabil, cu unt.

Torni peste el uleiul, puţină zeamă de lămâie, apoi aşezi pe deasupra compoziţia cu nuci şi apeşi ca să se lipească bine.

Pui alături şi câteva feliuţe de roşii cherry.

Il laşi la cuptor 15-20 de minute şi îl mai stropeşti din când în când cu sucul pe care îl lasă sau cu lămâie.

Inainte de a-l servi, presari busuioc proaspăt şi îl decorezi cu câteva felii de lămâie.

Dacă vrei, pentru un plus de savoare, presari şi câţiva mieji de nucă.

Crap in crusta de nuci

Crap_in_crusta_de_nuci

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Tare rau crapul in crusta de nuci

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.