Crab cu sos de iaurt şi avocado

Printeaza

Crab cu sos de iaurt şi avocado din: crabi, apa, vin alb, ceapa, cuisoare, boabe de piper, ardei iute uscat, telina, avocado, zeama de lamaie, iaurt, ceapa, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Crab cu sos de iaurt şi avocado

  • 4 crabi mai mari
  • 4 l apa clocotita
  • 500 ml vin alb sec
  • 1 ceapa, taiata bucati
  • 2 cuisoare
  • 1 lingurita boabe de piper
  • 2 ardei iuti uscati
  • 1 tija de telina

sos:

  • 1 avocado
  • 2 linguri zeama de lamaie
  • 125 g iaurt simplu
  • 1 ceapa mica, tocata marunt
  • sare si piper dupa gust
  • 1 lingura patrunjel tocat

 

Mod de preparare:

Preparaţi lichidul de fierbere pentru crabi (court-boullion). Fierbeţi cu capac, cca 30 min, în cei 4 1 de apă clocotită, ceapa, vinul, cuişoarele, piperul, ardeii iuţi şi ţelina. Strecuraţi, puneţi la loc în oală, adăugaţi sare şi piper măcinat, după gust.

Fierbeţi crabii în această supă 20 min, apoi lăsaţi-i să se răcească în supă. Preparaţi între timp sosul. Cojiţi avocado, tăiaţi mărunt pulpa şi stropiţi-o imediat cu suc de lămâie. Amestecaţi cu iaurtul, ceapa, pătrunjelul, sare şi piper.

Gustaţi şi adăugaţi, după gust, zeamă de lămâie. Serviţi crabii reci, cu sos.

Crab cu sos de iaurt şi avocado

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.