Cozonaci cu nucă

Printeaza

Cozonaci cu nucă din: aluat dospit, nuca, zahar, albusuri, lapte, cacao, rom, coaja de lamaie.

Ingrediente:Cozonaci cu nucă

Ingrediente pentru umplutura de nuci:

  • 300-400 g miez de nucă
  • 200-300 g zahăr
  • 1-2 albuşuri
  • 1/2 pahar de lapte
  • 1 lingură de cacao
  • 1 lingură de rom
  • coajă de lămâie rasă

Mod de preparare:

Pregatiti aluatul dospit.

Umplutura se pregăteşte astfel, se curăţă nucile de rămăşiţele de coajă şi de părţile înnegrite, se dau prin maşina de măcinat nuci sau se pisează în piuliţă, apoi se pun într-un castron şi se amestecă cu zahărul, romul, coaja de lămâie rasă, albuşurile bătute spumă, laptele şi puţină cacao.

Se ia pe câte o bucată de aluat (după mărimea formei de cozonac), se pune pe o planşetă unsă presărată cu făină şi se întinde uşor (mai bine cu mâna unsă cu grăsime decât cu sucitorul, pentru ca să nu se lase coca) o foaie de 1 cm grosime, peste care se întinde uniform, pe toată suprafaţa, umplutura de nuci.

Se rulează, se pune în forme unse şi încălzite puţin, apoi pune deasupra unt, se acoperă cu un şervet cald, se pun la crescut într-un loc călduţ.

In momentul în care cozonacii sunt crescuţi bine, se ung cu ou bătut şi se introduc în cuptorul încălzit din timp.

Se ţin la copt, la foc potrivit, o oră, după care se verifică dacă au crescut, folosind o scobitoare.

Atunci când scoatem scobitoarea, ea nu trebuie să aibă aluat pe ea, semn că nu s-a finalizat, coacerea.

Cozonacii sunt mai pufoşi dacă gălbenuşurile se freacă cu zahărul, iar albuşurile se bat spumă.

Pofta buna!


Poate te intereseaza si:

Cozonac austriac

Cozonac gustos cu nuca

Cozonac gustos cu nuca din: faina, drojdie, zahar, lapte, ulei, oua, cacao, sare, rom, nuca. Ingrediente: un kg făină 35 g drojdie 300 g zahăr 400 ml lapte 100 ml ulei 4 ouă 4 linguri cacao coaja de la o portocală un praf de sare o sticluţă esenţă de rom 500 g nucă măcinată un […]

Cozonac cu nuca si stafide

Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide

Cozonac moldovenesc cu nuca si stafide din: faina, oua, unt, lapte, drojdie, zahar, vanilie, rom, sare, lamaie, ulei. Ingrediente: Pentru aluat: 1 kg făină 12 ouă 220 g unt gras 320 ml lapte gras 50 g drojdie umedă 300 g zahăr 1/2 fiolă esenţă de vanilie 50 ml rom 5g sare coaja de la 1 […]

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.