Cozonacei cu gutui si nuci

Printeaza

Cozonacei cu gutui si nuci din: faina, galbenusuri, zahar, sare, zahar vanilat, drojdie, lapte, unt, gutuie, nuci.

Ingrediente:Cozonacei_cu_gutui_si_nuci

pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 3 galbenusuri
  • 100 g zahar
  • un varf cutit de sare
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 1 plic drojdie uscata
  • 230 ml lapte
  • 150 g unt
  • 1 gutuie mica rasa fin
  • cate 100 g gutuie rasa si glasata
  • nuci macinate

pentru ornat:

  • 2 gutui
  • 250 g zahar

 

 

Mod de preparare:

Cerni făina într-un castron, iar în mijloc faci o adâncitură în care pui drojdia uscată, zahărul, zahă­rul vanilat, toate dizolvate în lapte călduţ, apoi gălbenuşurile frecate cu sarea şi gutuia rasă.

Frămânţi aluatul timp de 20 de minute, în­corporând treptat untul topit.

Aco­peri aluatul cu un prosop şi îl laşi într-un loc călduţ, să dospească.

După 30 de minute încorporezi nucile şi gutuia rasă glasată, fră­mântând din nou aluatul pentru 5 minute.

Ungi cu ulei formele pen­tru cozonăcei şi le umpli cu aluat.

Laşi cozonăceii să crească la cald, timp de 30 de minute.

Ii coci la foc iute timp de 10 minute, apoi la foc mediu 25 de minute, între timp, storci o gutuie la stor­cătorul de fructe.

Tai în spirale sau în feliii subţiri cealaltă gutuie, o fierbi cu zahărul (500 g) şi sucul de la prima gutuie.

Apoi treci bucăţile de gutuie prin zahărul rămas şi le foloseşti pen­tru a decora cozonăceii, după ce s-au răcit.

Cozonacei cu gutui si nuci

Cozonacei_cu_gutui_si_nuci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.