Cozonacei la borcan pentru Craciun

Printeaza

O retetea delicioasa de cozonacei la borcan pentru Craciun din: unt, zahar, sare, oua, faina, praf de copt, zahar vanilat, scortisoara, cardamom, coaja de citrice glasata, migdale, fisca, rom si unt. O idee delicioasa de cadou de sarbatori.

Ingrediente:Cozonacei la borcan pentru Craciun

  • 300 g unt
  • 250 g zahăr
  • 1 praf sare
  • 6 ouă
  • 375 g făină
  • 2 linguriţe praf de copt
  • 2 pliculeţe zahăr vanilat
  • 1/2 linguriţă scorţişoară măcinată
  • 1 praf cardamom
  • 160 g coajă de citrice glasată şi tocată
  • 80 g migdale măcinate
  • 2 linguri frişcă
  • 4 linguri rom

pentru uns: 

  • 80 g unt topit

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180°C. Se bate untul spumă cu zahăr şi sare. Se adaugă pe rând ouăle şi se amestecă. Se adaugă făina amestecată cu praful de copt şi apoi mirodeniile, urmate de coaja de citrice glasată şi tocată şi migdalele.

In final se înglobează frişca şi romul. Aluatul se aşazăîn borcane mici (cca 160 ml), termorezistente, unse, având grijă ca nivelul de aluat să nu depăşească jumătatea înălţimii paharului. Se coc cca 30-35 de min.

Apoi se ung cu unt topit. Se fierb inelele capacelor şi se şterg-cu un prosop curat. In final se aşază între borcan şi capac şi se sigilează borcanele cât mai fierbinţi. Ast­fel ia naştere vidul şi cozonăceii rămân proaspeţi mai mult timp. Inainte de a fi oferiţi drept cadou de Crăciun, se decorează de sărbători.

Cozonacei la borcan pentru Craciun

Cozonacei la borcan pentru Craciun

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.