Cozonac cu visine si coaja de lamaie

Printeaza

Cozonac cu visine si coaja de lamaie din: ouă, faina, sare, drojdie, zahar, lapte, unt, coaja de lamaie, visine, zahăr vanilat.

Cozonac_cu_visine_si_coaja_de_lamaie

Ingrediente:

  • 3 ouă
  • 500 g făină
  • un praf de sare
  • 25 g drojdie
  • 8 linguri zahăr
  • 125 ml lapte
  • 125 g unt
  • coajă de lămâie
  • 800 g vişine
  • 4 linguri zahăr
  • 2 plicuri zahăr vanilat
  • 1 gălbenuş

Mod de preparare:

Pregăteşti maiaua din drojdie, zahăr, puţin lapte şi făină. Laşi la dospit. Cureţi vişinele de sâmburi şi pre­sari peste ele 4 linguri de zahăr.

Pui făina într-un bol, adaugi ouăle, sare, zahărul vanilat, untul topit şi coaja rasă de lămâie. Adaugi maiaua şi amesteci până se încorporează toate ingredi­entele.

Frămânţi bine şi laşi să crească. întinai aluatul şi îl umpli cu vişinele. Rulezi, aşezi în tavă, ungi cozonacul cu gălbenuş, apoi introduci tava în cuptor.

Cozonac cu visine si coaja de lamaie

Cozonac_cu_visine_si_coaja_de_lamaie

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.